Skip to main content

Elden Ring Magma Wyrm Makar tips en strategie

Hoe de Liurnia of the Lakes boss verslaan.

Magma Wyrm Makar is een optionele boss in Elden Ring. Indien je ervoor gaat: houd er rekening mee dat het een hels gevecht wordt.

De eindbaas vind je aan de noordelijke rand van het Lake of Liurnia-gebied in Elden Ring. Je moet naar de Ruin-Strewn Precipice om het tegen het wezen op te nemen.

Hoewel je Magma Wyrm Makar solo aankunt, raden we je aan samenwerking met andere spelers op te zoeken of de hulp van de spirit ash summon in te schakelen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Hoe Magma Wyrm Makar voorbereiden

Zoals je uit de naam al kunt opmaken, richt Magma Wyrm Makar vuurschade aan. Daarom wil je je zeker uitrusten met gear die veel bescherming biedt tegen op fire-gebaseerde damage. Geef je fysieke bescherming echter niet helemaal op ten gunste van de vuurbescherming, want de Magma Wyrm Makar kan ongelooflijk hard slaan met zijn staart en handen.

Daarnaast raden we je aan een sterk melee wapen mee te nemen voor dit gevecht. Hoewel ranged attacks met bijvoorbeeld Glintstone Pebbles een prima optie zijn, duurt het lang voordat je de klus hebt geklaard. Magma Wyrm Makar met een krachtig tweehandig wapen te lijf gaan is een stuk sneller.


Magma Wyrm Makar tips: How to beat Magma Wyrm Makar

Magma Wyrm Makar aanpakken vereist een flinke dosis geduld en een scherp oog voor het dodgen van aanvallen. Magma spuwt uit zijn bek, hoewel duidelijke signalen voorafgaan op elke op magma-gebaseerde attack (bijvoorbeeld de vuurbal van afstand).

Magma Wyrm Makar vindt het heerlijk om aan weerszijden vuur te blazen als je rond zijn achterpoten hangt. Als de boss zijn hoofd naar je toe draait om op zichzelf terug te kijken, ga dan onmiddellijk achteruit. Je staat dan namelijk op het punt om een gezicht vol lava te krijgen.

De eindbaas kan zijn mond iets omhoog bewegen, waarbij hij een seconde pauzeert voordat hij op handen en voeten naar voren stormt. Blijf tijdens deze fase uit de buurt van het beest, want hij laat een spoor van magma achter zich die flinke schade kan doen.

De Magma Wyrm Makar zwaait tijdens deze fase graag met zijn staart en voorste arm, dus bereid je voor op een dodge roll dwars door de staartaanval wanneer je hem zijn staart ziet buigen terwijl je erachter staat. Bereid je ook voor op een rol als je hem zijn rare onderarm met de stenen zwaardachtige kromming ziet optillen.

Daarover gesproken: dat zwaard gaat heet worden. Als de Magma Wyrm Makar nog maar half gezond is, blaast hij vuur op zijn zwaard en zet het daarmee in lichterlaaie. Bovendien houdt hij dit zwaard vaak boven zijn hoofd, om het vervolgens op je neer te laten storten. Zorg ervoor dat je een dodge roll dwars door deze aanval doet wanneer hij op je afstormt.

Tot slot kan de Magma Wyrm Makar als hij op zijn achterpoten staat lava uit zijn mond spuwen. Als hij plotseling terugdeinst, ga dan uit de buurt van de eindbaas. De lava die hij vlak voor hem spuwt, creëert namelijk een poel die naar de achterkant van hem loopt en iedereen die daar in ligt opvangt.

Wat je echt moet proberen te doen met Magma Wyrm Makar is van achteren op hem in te slaan met een krachtig melee wapen - wanneer dat maar mogelijk is. Het is mogelijk om deze boss te laten wankelen, dus we raden aan om een paar quick attacks op hem uit te voeren.

What you really want to try and do with Magma Wyrm Makar is lay into it from behind with a powerful melee weapon whenever possible.

It's possible to stagger this boss for a huge visceral attack, so we'd recommend laying into the boss with a quick attack or two, before moving on when it inevitably moves.


Magma Wyrm Makar beloning

Wanneer je Magma Wyrm Makar verslagen hebt, krijg je 18.000 Runes. Bovendien ontvang je het tweehandige wapen Magma Wyrm's Scalesword en een Dragon Heart waarmee je naar het Dragon Communion eiland in Limgrave afreist en het inruilt voor een dragon-gerelateerde spell.

Nu het gevecht over is, kun je het Atlus Plateau in Elden Ring verder verkennen. Het verslaan van deze boss brengt je naar een compleet nieuwe regio.

Lees ook dit