Assassin's Creed Valhalla - 5 dingen die je moet weten
Val vragen.
Hoera, de Assassin's Creed Valhalla release vindt vandaag plaats! Na het uitstekende Assassin's Creed Origins en Assassin's Creed Odyssey, komt Ubisoft met een heus Vikingavontuur op de proppen. Zoals je in de Assassin's Creed Valhalla review van Marcel kunt lezen, leidt dat tot een sterke game.
Wellicht zit je echter met nog flink wat vragen over de game. Geen zorgen, want wij zetten de vijf belangrijkste elementen op een rij die je moét weten voor je met de game aan de slag gaat.
Heb je Assassin's Creed Valhalla inmiddels in huis gehaald? Dan is onze Assassin's Creed Valhalla gids met tips misschien wel nuttig voor je!
Assassin's Creed Valhalla heeft een unieke setting
Assassin's Creed-games staan of vallen met hun setting, en wat dat betreft kiest Valhalla een zeer unieke locatie. De game speelt zich namelijk in het negende-eeuwse Engeland af. Die regio maakte toen grote veranderingen door, die uiteindelijk het fundament leggen voor het moderne Verenigde Koninkrijk dat we vandaag de dag kennen.
Er zijn tal van clans en lokale bendes die elk hun eigen territorium opeisen. Aan jou om jouw eigen stekje te veroveren en raids uit te voeren op locaties als kloosters om te tonen dat het je menens is. De vele Romeinse ruïnes die het landschap her en der bezaaien, dragen enkel maar bij tot de unieke, grimmige sfeer van Valhalla.
In Assassin's Creed Valhalla bouw je een eigen dorp
De meest unieke feature van Assassin's Creed Valhalla is dat alles rond jouw eigen nederzetting Ravensthorpe draait. Gedurende de game verzamel je resources om nieuwe gebouwen te plaatsen. Die trekken namelijk nieuwe inwoners aan en ontgrendelen nieuwe features. Daarna verzamel je nog meer en andere resources, om vervolgens nog meer gebouwen te plaatsen, et cetera.
Ravensthorpe is echter meer dan gewoon een progressiesysteem, want het is ook de ideale plek om even wat stoom af te blazen. Je kunt er drinken met je clanleden, je uitrusting wijzigen, het diepgaande dobbelspel Orlug spelen en zelfs aan wat slampoetry doen via Flyting. Denk aan Monteriggioni uit Assassin's Creed 2 of de Homestead uit Assassin's Creed 3, maar dan veel dieper uitgewerkt.
Assassin's Creed Valhalla is meer dan ooit een RPG
Origins en Odyssey haalden al serieus wat inspiratie uit RPG's (vooral The Witcher 3) maar Valhalla gaat zo mogelijk nog verder. Het menu waar je nieuwe skills verwerft, is simpelweg adembenemend groot. Het doet denken aan Path of Exile, en dat bedoelen we op een positieve manier.
Gear werkt deze keer trouwens erg anders. Individuele stukken hebben nu niet meer de berg statistieken zoals in Odyssey, en je verzamelt ze ook niet langer in gigantische aantallen. In plaats daarvan focust Gear vooral op setbonussen om zo je speelstijl aan te vullen.
Assassin's Creed Valhalla heeft een nieuw combatsysteem
De combat van Assassin's Creed is door de jaren heen sterk gewijzigd. Hoewel de combat van Origins en Odyssey degelijk was, werd die na een paar tientallen uren wel monotoon en kon ook de 'lichte' feel ervan tegensteken.
De combat in Assassin's Creed Valhalla voelt echter veel zwaarder aan. Aanvallen hebben een tijdje nodig vooraleer ze je tegenstander raken en hebben een zwaardere impact. Om nog maar te zwijgen van de zeer expliciete en gruwelijke finishers... Tot slot heb je nu ook de mogelijkheid om wapens te dual-wielden!
Je kunt Assassin's Creed Valhalla gratis naar next-gen upgraden
Ubisoft zet een heel goed voorbeeld door al zijn games met beide generaties compatibel te maken. Als je Assassin's Creed Valhalla op PS4 koopt, dan kun je gratis naar de PS5-versie upgraden. Koop je het op de Xbox One, dan is er een gratis upgrade naar de Series X (de game ondersteunt trouwens Smart Delivery om dat zo vlot mogelijk te doen verlopen).
Wil je graag met de game aan de slag? Onder meer hier kun je Assassin's Creed Valhalla kopen op Bol.com.