Call of Duty: Vanguard verhaal en setting - Is er een singleplayer campaign?
Terug naar het front.
De kogel is (letterlijk) door de kerk. Call of Duty: Vanguard brengt de reeks terug naar de tweede wereldoorlog. Hiermee keert de reeks terug naar zijn roots want de eerste Call of Duty)games vonden eveneens plaats in die setting.
Ontwikkelaar Sledgehammer Games belooft in elk geval dat we naar veel verschillende locaties zullen reizen verspreid over West-Europa, Het Oostfront, Noord-Afrika en het gebied rond de Stille Oceaan. Maar wat mogen we verder nog verwachten? Welke personages volgen we in hun verhaal en wat is hun missie in de singleplayer campagne van Call of Duty: Vanguard? We zetten alle info even op een rijtje.
Op deze pagina:
Call of Duty: Vanguard setting - Terug naar de Tweede Wereldoorlog
Het is een prettig thuis komen voor Call of Duty: Vanguard in de Tweede Wereldoorlog. Het is inmiddels de zesde volwaardige Call of Duty-game die plaatsvind in die setting, en dan zwijgen we nog over de verschillende spin-offs en expansions.
Het voelt dan ook logisch dat het developer Sledgehammer Games is die de ontwikkeling van Call of Duty: Vanguard doet. Enkele jaren geleden waren zij al verantwoordelijk voor Call of Duty: WW2 en hebben dus ervaring met het neerzetten van een realistisch en historisch correcte shooter in dat tijdperk. Wie die game kon smaken, zal nu dus ook wel zijn gading vinden.
Call of Duty: Vanguard is even ambitieus als wat we van de reeks gewend zijn. De game speelt zich namelijk af aan maar liefst vier verschillende fronten! Je vecht in Noord-Afrika, West-Europa, het Oostfront, en het gebied rond de Stille Oceaan. We krijgen dus een zo volledig mogelijk beeld van hoe grootschalig dit afschuwelijke conflict was.
Nog meer details ontbreken. Zo is het nog onduidelijk welke precieze veldslagen en gevechten we zullen meemaken. Vecht je aan het Oostfront effectief in Russische steden? Waar spelen de conflict in West-Europa zich precies af? Call of Duty: Vanguard artwork die lekte na de Call of Duty Warzone Season 5 update toonde op de achtergrond wel een brandende windmolen. Dat zou kunnen impliceren dat de game zich (gedeeltelijk toch) afspeelt in Nederland, tijdens de grote militaire operaties aan het einde van de oorlog zoals Operation Market Garden.
In de eerste trailer zien we ook vliegtuigen, boten en tanks, maar het is onduidelijk of je die ook zelf kunt besturen. En als we ze kunnen besturen, in welke mate we de vrijheid hebben om ermee te doen wat we willen. Sommige vragen zullen pas beantwoordt worden op het moment dat we Call of Duty: Vanguard zelf kunnen spelen.
Call of Duty: Vanguard verhaal - Welke personages en missies krijg je te zien in de singleplayer campaign?
In de singleplayer campaign van Call of Duty: Vanguard volgen we vier soldaten van verschillende nationaliteiten die elk aan een ander front vechten. Zoals we ondertussen gewend zijn van Call of Duty ervaren we de missies telkens vanuit hun eigen standpunt en leren we gaandeweg hoe deze vier mensen toch met elkaar verbonden zijn in het overkoepelende verhaal.
Deze keer draait dat overkoepelende verhaal rond de oprichting van Task Force One, een fictieve eenheid van elite-soldaten dat later zou leiden naar het ontstaan van alle nationale Special Forces.
Dit zijn de personages waar we mee zullen spelen:
- Sgt. Arthur Kingsley: Een Britse paratrooper van het British Army 9th Parachute Battalion (gespeeld door Chiké Okonkwo)
- Lt. Polina Petrova: Een Soviet sniper van de Red Army 138th Rifle Division (gespeeld door Laura Bailey)
- Cpt. Wade Jackson: Een Amerikaanse gevechtspiloot van het U.S. Navy Scouting Squadron 6 (gespeeld door Derek Philips)
- Lt. Lucas Riggs: Een Australische infantryman van het Australian Army 20th Battalion (gespeeld door Martin Copping)
De leden van Task Force One krijgen een belangrijke opdracht: een einde roepen aan het mysterieuze Project Phoenix, een top-secret Nazi plot dat de Nazi-partij nieuw leven zou inblazen na de dood van Adolf Hitler. Grote slechterik van dienst is Heinrich Freisinger, de baas van de Gestapo.
Het verhaal van Call of Duty: Vanguard is een mix van fictie en geschiedenis. Zo is Task Force One volledig verzonnen. Er is nooit een eenheid gevormd van elite-soldaten van verschillende nationaliteiten, en al zeker niet onder die naam. Ook de personages waar we mee spelen hebben nooit echt bestaan en een groots Nazi-plot om een opvolger van Hitler te vinden was ook niet nodig. Hitler had in zijn testament namelijk zelf al een opvolger aangeduid: Karl Dönitz.
Maar uiteraard zijn alle veldslagen die we zien echt gebeurd, en blijft de achtergrond van dit fictieve verhaal volledig historisch correct. Daarnaast is het ook interessant om te weten dat de personages wel gebaseerd zijn op echte figuren uit de Tweede Wereldoorlog. Zo is Lt. Polina Petrova gebaseerd op de beroemde sniper Lyudmila Pavlichenko. Deze dappere soldaat heeft maar liefst 309 bevestigde kills op haar naam staan en heeft niet voor niets de bijnaam "Lady Death" gekregen.
Call of Duty: Vanguard lengte - Hoelang duurt Vanguard?
Hoe zit het met de Call of Duty: Vanguard singleplayer campaign lengte? Hoelang het duurt om de game uit te spelen, dat zullen we pas weten wanneer we de game zelf kunnen spelen. Toch kunnen we al een goede inschatting maken.
Er kruipt namelijk enorm veel werk in het maken van een Call of Duty-game. Dergelijke spectaculaire scenes en scenario's tover je namelijk niet uit het niets. We weten daarnaast ook dat de ontwikkeling van Call of Duty: Vanguard vrij stroef verliep.
Oorspronkelijk was Vanguard developer Sledgehammer Games namelijk samen met Raven Software verantwoordelijk voor de Call of Duty-game die in 2020 zou uitkomen. Na problemen bij de studio, waarbij de leidinggevenden aan de kant werden geschoven, moest Treyarch het echter overnemen en kregen we Black Ops Cold War in de plaats. Zelden een goed teken voor een game. Daarnaast kreeg Sledgehammer ook de nieuwe Vanguard Zombies mode niet op tijd klaar, en moest Treyarch noodgedwongen inspringen.
Call of Duty-games hebben traditioneel al relatief korte campaigns van doorgaan vijf tot zes uur. Waarschijnlijk is de Call of Duty: Vanguard campaign ook zo lang, maar gezien de eerder genoemde problemen tijdens de ontwikkelaar zou het ons niet verbazen moest dit zelfs iets korter zijn. Gelukkig is er de Vanguard multiplayer nog!
Kan je Call of Duty: Vanguard co-op spelen?
Goed nieuws en slecht nieuws over de Call of Duty: Vanguard co-op! Het slechte nieuws eerst: ontwikkelaar Sledgehammer Games heeft nog niks officieel aangekondigd over een co-op mode in Call of Duty: Vanguard, waarbij je samen met een vriend lekker op de bank door de singleplayer campagne kan spelen.
Maar het is ook nog niet officieel bevestigd dat er geen lokale co-op is in Vanguard. En volgens de Microsoft Store is het wel degelijk mogelijk om de game in lokale co-op met twee te spelen.
Het is echter ook perfect mogelijk dat dit enkel voor de nieuwe Call of Duty: Vanguard Zombies telt en dat er verder geen co-op mogelijkheden zijn. De tijd zal het moeten uitwijzen.