Duke Nukem Forever een van de slechtste spellen in Japan
Het spel krijgt titel "Shit Game of the Year 2012."
De Japanse consument heeft Duke Nukem Forever in de lijst "Shit Game of the Year" van 2012 gestemd. Kotaku vertaalt de Japanse Kusoge of the Year wiki. Op deze pagina staat een lijst van de slechtste games die dat jaar uitkwamen.
Duke Nukem Forever kreeg te wijten dat het "te grote gebieden" kende waar de speler geen idee heeft wat te doen of hoe puzzels op te lossen. Tijdens laadschermen wordt slechts een online website genoemd. Installatie duurde lang en nam een groot gedeelte van de harde schijf in beslag, het spel bleef geregeld steken en laadtijden duurden soms een halve minuut. Ook vonden spelers de autosave onhandig en oneerlijk. De kunstmatige intelligentie liet te wensen over maar vijanden konden wel feilloos richten terwijl de ammunitie van de speler beperkt was en je slects twee wapens ter beschikking had. Als laatste, en wellicht het ergste, waardeerde gamers het niet dat het spel downloadable content noch patches kreeg, en dat bovendien servers geïsoleerd waren, waardoor de online functies slechts even beschikbaar waren - na een paar weken gingen de servers offline.
Duke Nukem Forever deelt de dubieuze eer met Heavy Fire: Afghanistan, Tokitowa (Time and Eternity, een role-playing game die deze zomer in Amerika uitkomt) en de uiteindelijke winnaar van de titel Shit Game of the Year Taiheiyo no Arashi -Senkan Yamato, Akatsuki ni Syutsugekisu!-.
Ook in het Westen ontving Duke Nukem Forever matig tot slechte cijfers. Het spel was 15 jaar in ontwikkeling bij verschillende studio's.