For Honor - 5 dingen die je moet weten
Eervolle vermelding.
Afgelopen week lanceerde For Honor. Om dit in de verf te zetten, geven we nog een keertje de 5 dingen die je zeker over de game moet weten mee.
In For Honor staat je eer op het spel. Pak je zwaard, bijl, speer of knots dus maar op om elkaars hersenen in te beuken. Dat is For Honor in een notendop. Ubisofts third-person action game heeft echter ook heel wat andere facetten. We zetten de vijf belangrijkste dingen voor je op een rijtje.
Vikingen, ridders en samoerai
For Honor speelt zich in een alternatieve versie van de middeleeuwen af. Daarin zijn drie facties in een bloedige oorlog met elkaar verwikkeld. The Legion bestaat uit noeste ridders, The Chosen uit gedisciplineerde samoerai en The Warborn uit meedogenloze Vikingen. Die worden al duizend jaar door de oorlogszuchtige 'krijgsheer' Apollyon tegen elkaar uitgespeeld.
Je staat in de schoenen van een van die eervolle strijders, in de game Heroes genoemd. Er zijn bij de lancering twaalf verschillende Heroes - vier per factie. Ze verschillen allemaal in snelheid, kracht, wapen en speciale vaardigheden. Zo heeft elke Hero uiteindelijk voor- en nadelen, en daardoor ook zijn of haar eigen moeilijkheidsgraad.
Samensmelting van meerdere genres
Hoewel For Honor om zwaardgevechten draait, is het geen oppervlakkige hack-and-slasher. Volgens 'The Art of Battle'-gevechtssysteem heb je drie verschillende standen: omhoog, links en rechts. De kunst van elk gevecht is om enerzijds in dezelfde positie als je tegenstander te verdedigen, maar om anderzijds vanuit een richting die je tegenstander niet verdedigt aan te vallen. Ontwijkende manoeuvres, counters, guard breaks en executies behoren ook tot je repertoire.
Daarnaast heeft elke Hero een aantal passieve en actieve vaardigheden die je tijdens Dominion (zie onder) vrijspeelt. In diezelfde multiplayermodus heb je tevens hordes 'minions' die vooral nuttig zijn om te farmen. For Honor versmelt dus tactische elementen uit action-RPG's en MOBA's.
Focus op multiplayer
For Honor heeft een singleplayer campaign, die je tevens online co-op kunt spelen. De game legt de focus echter op multiplayer-slagvelden. In totaal zijn er vier online gamemodi. In Duel, Brawl en Elimination neem je het in respectievelijk één tegen één, twee tegen twee en vier tegen vier tegen elkaar op. Het team dat in een best of five overeind blijft staan, pakt de eervolle overwinning.
In Dominion strijden twee teams van telkens vier Heroes tegen elkaar. Het slagveld wordt echter ook bevolkt door hordes AI-soldaten. Door vijandelijke Heroes aan je zwaard te rijgen of controlepunten te veroveren, verdien je punten. Het team dat met minimaal duizend punten het vijandelijke team uitroeit, mag zich de winnaar noemen.
Progressiesysteem
Een beetje krijger plundert er na een veldslag flink op los. Je wordt dan ook beloond voor al het bloed, zweet en tranen die je in de gevechten steekt. For Honor kent namelijk een progressiesysteem.
Na elk gevecht kun je naast welverdiende XP om te levelen ook de nodige loot verwachten, zelfs als je verliest. Zo krijg je onder meer coins, waarmee je weer nieuwe Heroes ontgrendelt of gear upgradet. Daarnaast krijg je op die manier ook ook nieuwe emotes, executions, feasts en skins voor je Hero of wapens.
Vereist constante internetconnectie
Om For Honor te kunnen spelen, moet je altijd online zijn. Dat geldt overigens niet alleen voor de multiplayer, want ook in de singleplayer campaign is een permanente internetverbinding vereist.
Ubisoft geeft als verklaring dat sommige progressie-onderdelen in de singleplayer invloed hebben op de multiplayer en vica versa. Daarnaast lanceert Ubisoft net als The Division en Rainbow Six Siege de nodige patches, updates en post-launch content.
For Honor is vanaf nu verkrijgbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer weten? Lees dan onze For Honor hands-on preview en ons overzicht van alle For Honor informatie die tot nu toe bekend is.