Homefront: The Revolution - 5 dingen die je moet weten
Philadelphia maneto.
Homefront: The Revolution is er dan eindelijk. Na een bewogen ontwikkeling ligt de game in de schappen voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Maar waar gaat de game eigenlijk over? En wat is er bijzonder aan? Wij zetten de vijf belangrijkste weetjes op een rij.
1. Korea bezet Amerika
Geen gangsters, Russen, Nazi's of andere typische vijanden in je vizier. Nee, in de Homefront-reeks neem je het op tegen Koreanen. Noord- en Zuid-Korea zijn namelijk eengemaakt. Het communistische regime dat daaruit voortvloeit, is op technologisch gebied ontzettend geavanceerd en weet na een zware economische crisis de Verenigde Staten binnen te vallen en te bezetten.
2. Speelt zich in Philadelphia af
Philadelphia is een van de grootste steden in de Verenigde Staten, maar games hebben de stad tot nu toe grotendeels vermeden. Dat verandert met Homefront: The Revolution. De game speelt zich namelijk volledig in en rond Philadelphia af. Of Paddy's Pub toegankelijk is, is nog niet zeker.
3. Jij stookt de revolutie aan
Binnen Philadelphia groeit er onvrede over het brutale regime van de Koreanen. Als nieuw verzetslid Ethan 'Birdy' Brady trommel je de nodige verzetstrijders op en strijd je naast leider Parrish. Nog een sleutelfiguur is Benjamin Walker, die ook bekend staat onder de naam The Voice of Freedom. Je doel is om de harten en geesten van de bevolking te veroveren en zo een massale opstand in beweging te krijgen.
4. Philadelphia is een open spelwereld
De originele Homefront volgde het patroon van de traditionele, lineaire militaire shooter. De spelwereld in Homefront: The Revolution is echter open. Je gaat en staat waar je wilt, al dan niet met behulp van moto's. Tussen missies door kun je je ook met het lot van de stad bemoeien door zijmissies te voltooien.
5. Gemaakt door het team achter TimeSplitters
Homefront: The Revolution heeft een bewogen ontwikkeling achter de rug. De game is ontwikkeld door Deep Silver Dambuster Studios, dat eerst door het leven ging als Crytek UK. Die studio werd dan weer opgericht uit de as van het vroegere Free Radical Design; juist ja, de studio achter de TimeSplitters-games.
Lees zeker ook onze Homefront: The Revolution review. We vonden de game best goed!
Minuutje tijd? Lees ook: