Skip to main content

5 games in afwachting van The Last of Us: Part 2

Cordyceps fungus.

Na al die jaren komt er eindelijk een vervolg op het verhaal van Joel en Ellie. De The Last of Us: Part 2 release is namelijk op 19 juni. Je moet dus nog even geduld hebben, maar in de tussentijd zijn er echter genoeg soortgelijke games om die periode mee te overbruggen. Vijf redacteuren kiezen vijf games in afwachting van The Last of Us: Part 2.

Bekijk op YouTube

Heb je interesse in The Last of Us: Part 2, maar nog geen pre-order? Onder meer hier kun je The Last of Us: Part 2 Standard Edition kopen op Bol.com.

Benieuwd wat wij vinden van Ellie's avontuur? Lees dan onze The Last of Us: Part 2 review.

A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale: Innocence een flauw afkooksel van The Last of Us noemen zou de game oneer aandoen. Ontwikkelaar Asobo Studio heeft zich zonder twijfel sterk laten inspireren door Naughty Dogs zombiegame, maar dan wel op de best mogelijke manier. Verwacht je dus ook hier maar aan een meeslepend verhaal over de overlevingstocht van twee interessante en geloofwaardige personages.

De gevechten zijn eveneens beklijvende stealth-puzzels waarbij je je weinige resources zo efficiënt mogelijk probeert in te zetten zonder gezien te worden. Eén enkele voltreffer van een vijand is immers al dodelijk, waardoor je je in deze game vaak zelfs kwetsbaarder voelt dan in The Last of Us.

En dan hebben we het nog niet over de iconische ratten gehad. Lopen de rillingen je in The Last of Us al over de rug wanneer je een Clicker hoort naderen? Dan gaat het gekrijs van een bloeddorstige zwerm ratten in A Plague Tale: Innocence helemaal door merg en been gaan. Zelfs een jaar na de release van die game kan ik nog altijd niet goed slapen zonder eerst te controleren of het nachtlampje goed brandt.

- Michiel de Coninck

Wil je meer weten? Lees dan de A Plague Tale: Innocence review. Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je A Plage Tale: Innocence kopen op Bol.com.

The Last of Us Remastered

Het mag dan een open deur zijn, maar The Last of Us Remastered is in aanloop naar Part 2 een goed zoethoudertje. Al is het maar voor de broodnodige opfriscursus. Of om er eindelijk eens achter te komen wat Naughty Dog destijds gecreëerd heeft. Laten we wel wezen, de game kwam aan het eind van de PlayStation 3-cyclus uit, waardoor niet iedereen The Last of Us in volle glorie heeft meegekregen.

Dat geldt ook voor ondergetekende, want pas met de Remastered-versie kwam ik echt in aanraking met Joel, Ellie en The Infected. Het mogen dan geen zombies zijn, maar The Infected zijn zeker indrukwekkend. Hopelijk wordt die Cordyceps Brain Infection dan ook nooit werkelijkheid, want die Stalkers en Clickers zijn echt een partijtje goor. Het tofste is nog wel dat de schimmel zelfs na de dood van de host verder groeit en daardoor een constante dreiging vormt. Regelmatig nagelbijten dus, maar dan ben je alvast goed voorbereid op The Last of Us: Part 2.

- Marcel de Jong

Wil je meer weten? Lees dan de The Last of Us Remastered review. Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je The Last of Us Remastered kopen op Bol.com.

Days Gone

Herinner je je Days Gone? Je weet wel, die andere postapocalyptische game uit de stal van Sony? Waar The Last of Us tot op vandaag garant staat voor meerdere playthroughs, heeft het me een klein jaar gekost om Bend Studios' PlayStation 4-debuut te voltooien. Het nodeloos uitgerekte verhaal en de ietwat moeizame lancering vol technische euvels zaten daar voor iets tussen. De vergelijking die zich opdringt met de blockbuster van Naughty Dog, luidt dan ook steevast in het nadeel van Days Gone.

Toch verdient Days Gone je aandacht. De manier waarop Hordes, troepen vleesetende geïnfecteerden, 's nachts quasi dynamisch rondzwerven, verdient een dikke pluim. Zeker in het begin van de game vormen ze daardoor een voortdurende en imposante dreiging. Of in Survival Mode, dat Bend Studios later toevoegde en bepaalde designkeuzes beter tot zijn recht laat komen. Ook aan de kassa deed Days Gone het in 2019 trouwens lang niet slecht, wat de hoop op een sequel doet opflakkeren. Days Gone: Part 2, anyone?

- Maarten Denoo

Wil je meer weten? Lees dan de Days Gone review. Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je Days Gone kopen op Bol.com.

Fallout 76

Laat me je het verhaal van Bart en Brice vertellen. Bart en Brice zijn twee flinke kerels en door iedereen geliefd. Maar ze delen een grote zonde: ze spelen namelijk graag Fallout 76. Dat leidt tot schabouwelijk hoongelach van hun collega's bij Erogamer. Zo vergelijkt Michael de game graag met Sea of Thieves. Nonsens! Zelfs bij de krakkemikkige lancering had Fallout 76 veel meer te bieden dan de staar-naar-de-zee-en-draai-af-en-toe-eens-aan-het-roer-simulator van Rare.

Gelukkig is er nog Yvonne. Zij was als enige bereid om samen met Bart en Brice de wereld van Fallout 76 te verkennen tijdens het free-to-play-weekend. Na een uitleg van tien minuten over hoe Yvonne haar wapen moest repareren, doodde het trio een vreselijke Deathclaw, ontmoette het een eng Flatwoods monster en kwam het zelfs drie hilarische glitches tegen. Yvonnes allermooiste daad was toen ze in een plas water haar leven gaf zodat Bart een grotere rugzak kon maken. Lang verhaal. Thoughts and prayers, Yvonne.

Om maar te zeggen: Fallout 76 is de slechtste game nog niet. Oké, de lancering was brak, de game werkte meer niet dan wel en er viel geen hol in te beleven. Het was zo pover dat zelfs diehardfans Bart en Brice voor een jaar de handdoek in de ring gooiden. Maar Bethesda Game Studios verdient een woord van lof voor het werk dat het laatste anderhalf jaar geleverd is. Sinds de lancering van de Wastelanders-update heeft Bart al meer dan 60 uur in Appalachia doorgebracht. Vergeet dus alles wat je over Fallout 76 denkt te weten, en geef de game eens een eerlijke kans. It's so rad.

- Bert Van der Hoogerstraete

Wil je meer weten? Lees dan de Fallout 76 review. Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je Fallout 76 kopen op Bol.com.

Dying Light

Een kruising tussen Assassin's Creed en The Walking Dead: zo zou je Dying Light op een enigszins gammele manier ook kunnen omschrijven. Voor je ligt een grote open wereld die je door te klimmen, springen en kortweg parcoursen tot in de puntjes kunt verkennen. Of waag je je gewoon op straat, waar je een roestige pijp al op enkele eenzame Biters moet kapotslaan? Gereedschap verzamelen, vindingrijk craften, spaarzaam zijn: het draagt allemaal bij tot het gevoel van stress en zelfredzaamheid in deze zombiegame.

Maar de naam van Dying Light mag je bovenal letterlijk nemen: eens de avond valt, zijn hoge daken geen veilige uitkijkposten meer. De snelle en agressieve Volatiles jagen je als een bloedende prooi op. Je ziet ze op je minimap verbeten in het rond zoeken als een ijverige politiepatrouille, maar dan met minder genade. Zo snel mogelijk de thuishaven bereiken is nu je enige boodschap. De Volatiles mogen daarom wedijveren met de Clickers van The Last of Us: huiveringwekkend, snel, dodelijk. Is Dying Light daarom het ideale voorgerecht voor hoofdmaal The Last of Us: Part 2? Probeer het eens uit, als je durft.

- Nathan van Collie

Wil je meer weten? Lees dan de Dying Light review. Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je Dying Light: The Following kopen op Bol.com.

Lees ook dit